Vodice en omgeving 
 
Kroatië is dichterbij dan u denkt en makkelijk bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. De Adriatische kust van Kroatië is een heerlijke vakantiebestemming; hier vindt u mooie stranden, veel gezelligheid op de terrasjes, sfeervolle restaurants met een voortreffelijke keuken!!!
Daarnaast kent Kroatie een rijke geschiedenis, wat wordt bevestigt door de historische overblijfselen die u overal kunt terugzien.
Naast het culturele aanbod kent Kroatie ook een groot aanbod op het gebied van natuur. Kroatie telt maar liefst 8 nationale parken, met een prachtige flora en fauna. Bij aankomst wachten op u schilderachtige stadjes met oude forten en paleizen, pleinen met fonteintjes, smalle straatjes, fijne kiezelstranden, prachtigen natuur, gastvrijheid, kristalhelder water en een warme zon.
Kortom een heerlijke vakantiebestemming voor iedereen!
Vodice
Combineer cultuur, natuur, strand en gezelligheid in Vodice !!
Vodice is een van de mooiste "Parels van de Adriatische kust" die bekend staat om het gevarieerde aanbod in ieder opzicht!

Krka watervallen
De watervallen van Krka is een schitterend nationaal park in de buurt van Vodice. Na ongeveer een half uurtje rijden vanuit Vodice komt u in het prachtige park terecht. Geen zin om zelf te rijden? Geen probleem, vanuit Vodice zijn er dagelijks boot-excursies naar de Krka watervallen.

Kornati eilanden
Net als "Krka" is de eilandengroep "Kornati" een nationaal park en een gebied waar het karst-fenomeen voorkomt. Het park bestaat uit 89 eilanden die met hun robuuste voorkomen en de helderblauwe zee een schitterend zicht bieden. Het kristalheldere water met een rijke onderwaterfauna is zeer geschikt om te duiken. De eilandengroep is alleen bereikbaar per boot, er worden vanuit Vodice bijna dagelijks excursies georganiseerd.

Plitvice meren
De rit naar Plitvice voert door een mooi en afwisselend landschap met als hoogtepunt "Plitvice". Wellicht het mooiste nationale park van Kroatië. Door de ontelbare watervallen en geweldig natuurschoon waant men zich tijdens het bezoek soms in een sprookje. "Plitvice" staat op de UNESCO- werelderfgoedlijst en een bezoek is zeker meer als de moeite waard
 
© Kroatievakantiehuis.nl 2004